Pulsator
پولساتور -زلال سازی
تصفیه آب با استفاده از زلال سازی با روش پولساتور:
در سیستم های تصفیه شیمیایی آب،پس از تزریق مواد منعقد کننده ، نیاز به استفاده از زلال سازی یا ته نشینی مواد بوده که یکی از سیستم های زلال سازی ، زلال ساز های پولساتور می باشد.
زلال سازهای پولساتور و ته صاف ( pulsator & flat bottomed clarifier )دراین نوع زلالسازها ، آب مخلوط شده با مواد منعقدکننده از زیر بستر لجن و از طریق لولههای مشبکی وارد حوض میشود که در سرتاسر حوض تعبیه شدهاند.آب در عبور از بستر لجن کف پولساتور, مواد جامد خود را در آن جا می گذارد. بر روی روزنهها نیز پالونکهایی جهت کنترل سرعت آب قرار میگیرند. جهت کنترل میزان لجن نیز، هاپرهایی در قسمت بستر وجود دارد که در صورت زیاد شدن حجم لجن، لجن به داخل هوپر سرریز میکند و خارج میشود. آب زلالشده نیز در قسمت سطحی این واحد توسط کانالهای مشبک جمعآوری میگردد. پمپ خلاء موجود در این نوع زلالسازها نیز با عمل خلاء و رفع خلاء خود سبب نوسانات بستر لجن گشته و سبب سهولت در امر حرکت آب از بین بستر خواهد شد.
در زلالسازهای تهصاف، ورود آب مخلوطشده با مواد منعقدکننده از طریق کانالهایی انجام میشود که در سطح حوض قرار دارند و لولههایی که در این کانالها از بالا به پایین تا عمق بستر لجن امتداد مییابند. حرکت آب از پایین به بالا، حرکت لازم برای انعقاد آب در بستر لجن را تامین خواهد نمود. در این نوع زلالسازها، لجن اضافی که سبب افزایش عمق بستر لجن بیش از حد مجاز میگردد در محفظههای خاص جمعآوری شده و تخلیه میگردد. جهت تخلیهی لجن کف حوض نیز این کف را شیبدار ساخته و توسط لجنروب، لجن را در انتهای شیب در محفظههای مخصوص، جمعآوری و تخلیه میکنند و آب زلالشده نیز در قسمت سطحی این واحد توسط کانالهای مشبک، جمعآوری میگردد. زلالسازهای تهصاف تاکنون در ایران مورد استفاده قرار نگرفتهاند.
***برخی از مهمترین مزایای پولساتور به شرح زیر است:
– زمان تهنشینی کوتاه است بنابراین حجم این واحد کم میباشد.
– حجم لجن اضافی کم میباشد.
– زمین کمتری نیاز دارد.
– قدرت جداسازی مواد معلق آن از آب زیاد است.
– سرمایهگذاری اولیه در این زلالساز کمتر است.
– تجهیزات مکانیکی کمتری نسبت به ساختمانی دارد.
برخی از مهمترین معایب پولساتور نیز به شرح زیر هستند:
– انبساط لایهی لجن نمیتواند از حد معینی تجاوز کند که در غیر این صورت باعث پراکندگی لجن میگردد.
– بهرهبرداری از آن نیاز به دقت و تجربه دارد.
– بهرهبرداری این گونه زلالسازها نیاز به تشکیل پتوی لجن دارد. ایجاد این پتو نیازمند 7 تا 20 روز است که در آب با کدورت نسبتا بالا اتفاق می افتد. بنابراین در صورتی که کدورت تنها در مواقع خاصی از سال بالا میرود، به دلیل عدم تشکیل پتوی لجن در اغلب مواقع سال، این واحدها عملکرد خوبی نخواهند داشت. به طور کلی این نوع زلال سازها برای کدورتهای پایین مناسب نبوده و عملا کمکی به تصفیه آب نمی کنند ، همچنان که برخی از تصفیهخانههای موجود کشور که به اشتباه با این سیستم ساخته شدهاند همواره با مشکل مواجه هستند. در موارد دیگر که کدورت آب ورودی به اندازه کافی بالا باشد و تنها در مواقعی از سال کمی افت میکند ،یکی از راهحلهای موقت در حل این مشکل ایجاد کدورت مصنوعی در سیستم به کمک کائولن و یا خاک رس میباشد.
– بهرهبرداری و نگهداری این نوعزلالسازها، همکاری دائمی بخش آزمایشگاه و واحد شیمیایی محلولساز و نمونهبرداریهای مداوم از لجنآب را میطلبد و از این جهت بهرهبرداری آن دارای مشکلات عدیدهای است.
– در صورت وجود گازهای فرار در آب، خصوصا” آبی که مرحلهی هوادهی را طی نکرده باشد و آزادشدن این گازها از آب، ممکن است باعث پراکندگی پتوی لجن گردد.


تلفن تماس:
026-34707042
09356058552